Kuilen bloten

Bij het uitkuilen van mais of kuilgras komt 1 tot 3 keer per week een vervelend klusje weer om de hoek kijken. Er moet weer een stukje plastic vrijgemaakt worden van zand of autobanden.

Vrijwel iedereen is het er wel over eens dat een dikke laag zand op de kuil de beste afdekmethode is om het voer goed te houden. In 2006 heeft  de “Animal sciences group Wageningen” onderzoek gedaan naar de fysieke belasting bij de verschillende kuilblootmethoden. De conclusie van dit onderzoek is dat het zand of autobanden van de kuil halen fysiek zeer zwaar werk is.

Het zand met een hydraulische kraan verwijderen wordt echter gekwalificeerd als licht werk. Wanneer met een hydraulische kraan wordt gewerkt wordt vaak een dikkere zandlaag gebruikt, wat de broei beperkt. Klik hier om het rapport te bekijken.

In bijlage 8 van dit onderzoek is men uitgegaan van een nieuwe getrokken kraan. Echter het zand van de kuil halen kan nog eenvoudiger met een driepunt gedragen kraan in combinatie met een schuifbeugel. Door deze beugel blijft ook het plastic heel. Het bespaart dus tijd en voorkomt fysiek zwaar werk!

Wij kunnen een CLN-350 aanbieden voor :

           € 10.500,- excl. Btw

Deze is geschikt voor kuilen tot 8.50 m.

Het betreft een CLN-350 met rotatie 210 graden, mechanische steunpoten, hydrauliek van tractor, bedieningsstoel, graafbak 50 cm en kuilen bloter. Tevens kan deze kraan uitgevoerd worden met uitschuifbare giek voor 80/100 cm extra bereik.

Op de foto’s en video hieronder is te zien hoe de schuifbeugel zijn werk doet in combinatie met een gedragen kraan(CLN-350).